ピザ - Pizza

I japan så är det ytterst sällan det finns ugn i lägenheter/hus som vi har i Sverige. Därför har man microvågsugnar med inbyggd ugn! Vilket jag för inte så länge sedan fick. Jag är JÄTTENÖJD med den ska ni veta. Känns som en helt ny värld har öppnats för mig.
I manualen man fick med stod det en del recept, jag slog ju såklart upp pizza så fort jag kunde och kolla. Så på det senaste nu har jag gjort en del pizza, en hel del pizza. Efter osten som jag har kvar i kylen har det gått åt 3 kilo ost ungefär. Men då har jag gjort många pizzor :), sen så är vi 3 personer också, och gör ofta mat till frukosten dagen efter. Så här kommer lite bilder!



Eftersom man inte har en lyx-blandar-apparat blandar man allt i en förslutsbar påse och knådar tills det blir degig, runt 5 minuter.



, sen snabbjäser man den med hjälp av en inställning på micron som tar 10 minuter. Det gör degen lite större.



Sen
knådar man ut degen, lägger på allt man vill ha och lägger sedan in den i ugnen på iställning "Pizza" som är runt 200 grader, 16 minuter. Så förvärms ugnen och piper när det är dags att lägga in pizzan. Sen är det bara att vänta.



Kebabsås gjordes också på yoghurt, tomatpuré, paprikakrydda och majonnäs. Sen lite andra kryddor om man så känner för det. Och idag provade jag faktiskt mig på att göra en Calzone. Blev också bra :)

Det roliga är att allt förutom degen är på känsla. Vilket menas tomatsåsen och kebabsåsen. Så ibland blir smaken lite annorlunda på dem. Resultatet blir ju inte lika gott som mammas pizzor såklart :).

Hej då (KRAM MAMMIS!)


地震 - Jordbävning

Idag 14.45 ungefär, var det jordbävning i Japan, 8.8 på richterskalan. Det hände utanför Sendais kust, vilket är lite till norr om Tokyo. Jag och två till från min klass var i en bokbutik vid den tiden, på runt femte våningem då det hände, man kunde känna jordbävningen men det var inte så mycket.
Fast i Sendai området var det betydligt mer skador.


RSS 2.0