Efter skolsken kommer... regn?


Hej! :D

Har inte skrivet på 3 år men nu kommer lite uppdateringar!
Det går bra i skolan, fortfarande såklart! Håller på att leta ett deltidsjobb nu också, jag och Nana hittade ett som vi ska ringa till inom de närmsta dagarna. Ett annat deltidsjobb vi hittade var att plocka golfbollar på en golfplan! haha! måste va riktigt kul. Lönen på deltidsjobb brukar vara helt okej om man jämför med heltidsjobb. Om lönen är under 17 000 per månad betalar man 5% i skatt, men jag kommer inte behöva betala något i och med att jag bara jobbar deltid. Hur känns det att betala skyhöga skatter i Skatteland? :)

Det jobbet vi såg idag var att städa i ett läkemedelsföretagsbyggnad, vilket inte kan låta så roligt men jag ser fram emot att bara arbeta. Det japanska livet har dragit fram Japanen i mig! Jag MÅSTE jobba! :)
Då kommer det vara från 7-12 3 eller fler dagar i veckan. Vilket är den perfekta tiden för mig. Då skolan börjar 13:15.

En lite rolig grejj som min lärare Kubota sa var att när japanerna har ledigt vet det inte riktigt vad de ska göra, de har för mycket ledig tid som de inte vet vad de ska göra åt. Så japanerna mår bäst av att jobba, de VILL jobba. Då kan de vara som mest avslappna, även om det är ett stressigt jobb. (se nedan)


Nu har regnperioden också börjat, som ni ser på bilden ovan. Regnperioden heter Tsuyu (skrivs som på bilden ovan) på japanska och det som är lite intressant är att ordet skrivs med två tecken, nämligen plommon och regn. Varför det skrivs så är för att det har med att plommonens mognad att göra, vilket sker vid denna tid (antagligen). Man kan se rätt tydligt på det andra tecknet att det är regn eller hur? :) Intressant intressant.
Det japanska språket är riktigt intressant, allting är verkligen logiskt och har en sån intressant historia med alla skrivsystem osv. Regnperioden pågår drygt en månad. Då är det en hel del regn, åska, men ibland också mycket sol som idag :).
och om två timmar (03:30 japansk tid) spelar Japan mot Danmark i VM! Nu ska danskarna få!
Vad vill ni veta mer om? Japan? Japanska livet? vet inte riktigt vad jag ska skriva :)

Hur går det på Godhems Zoologiska? Hur är allt? Ni får gärna skriva till mig och hålla mig uppdaterad också! :)
Så nu får du skriva ditt första inlägg mamma! :)

Ska också försöka skriva lite oftare, så kolla in bloggen lite fler gånger :).
Hej då! (KRAM MAMMA!)

Solsken

Fint väder :)


Helt sjukt varmt i Kyoto nu. Till Juli och Augusti blir det dock ännu varmare, närmare 45 grader som högst!
Då får man dricka rejält.

Till helgen brukar jag och Nana gå till arkadhallen och spela massa medaljspel. Och vafan är medaljspel tänker ni nog? Jo det är så att man köper massa "låtsaspengar" som är lika stora som den svenska 1 kronan ungefär. Så är det maskiner som man lägger in de i så händer de grejjer, svårt som fan att förklara så jag visar en bild.

Man skjuter in en peng som åker på "armarna" så hamnar dom längst bak, bakom de andra pengarna. den översta delen åker fram och tillbaka hela tiden, så när man skjuter in pengen bakom de andra så åker de längst fram ner, som puttar fram alla pengarna. Mycket svårt att förklara :) men det är extremt beroendeframkallande.
Här på bilden fick jag och Nana vår första Jackpot! då vann vi 1500 medaljer.

Så det är roligt :)

Hej då! (KRAM MAMMA!) :)

Nu...


Började jag precis på min sista chokladkaka, mamma :(.
Ni får skicka med Stefan några kakor när han åker till Japan! :)

Hej då! (KRAM MAMMA!)

RSS 2.0